Neseplastikk > Leandra Valencias neseoperasjon ved Plastikkirurgisk Institutt

Etter min forrige kontrollskjekk hos nesekirurgen fikk jeg endelig bekreftet at nesen min er så og si ferdig. Forandringene som skjer frem til neste kontrollskjekk om et halvt år, er veldig små. Så da tenkte jeg å skrive om hele opplevelsen min med neseoperasjonen nå, pluss vise dere før- og etterbilder. Som sagt var nesen skeiv og hadde en hump midt på neseryggen, så det var det jeg skulle fikse på :)

Operasjonen:
Etter jeg hadde byttet til operasjonsklær, la jeg meg på operasjonsbordet og fikk likegyldighetssprøyte gjennom armen. Deretter måtte vi vente på at bedøvelsen skulle virke.
   Minnet om da de begynte å skjære i nesetippen er svakt. Det første jeg husker tydelig er at jeg kjente det rev litt da de holdt nesetippen oppe med ett eller annet instrument. Da spurte jeg om mer bedøvelse. Det fikk jeg gjennom sprøyter i nesen, og det gjorde faktisk så vondt at jeg felte en tåre. Mitt neste minne er da de brukte en metallfil i nesebeinet. Husker jeg syns det var ekkelt ettersom jeg kunne se min egen nesetipp holdt oppe forran meg, og at han filte såpass hardt at han måtte ta pauser. Jeg spurte om litt mer likegyldighetssprøyte innimellom, og det fikk jeg med en gang.
   Deretter fikk jeg beskjed om at de skulle begynne med meisling. Jeg kjente ikke igjen ordet, men så fikk jeg øye på hammeren. De ga meg en ny dose likegyldighetssprøyte før de begynte, men jeg husker godt jeg lå og tenkte "helvete, helvete, helvete" da de holdt på. Jeg må ærlig si at lyden av hammeren mot nesen min er brent fast i hjernen. Hvis jeg skulle gjort alt på nytt, hadde jeg valgt å bli lagt i full narkose for å slippe minnene og til og med marerittene i ettertid. Operasjonen tok rundt to timer.

Etter operasjonen: 
Jeg la på oppvåkingsrommet i litt over tre timer og sov litt, spiste kjeks og var litt på mobilen. Så ble jeg hentet av pappa og følte meg egentlig ganske fin. Bare litt sliten og blå under øynene. Senere på dagen fikk jeg besøk av noen venner og selvom det var koselig, vil jeg ikke anbefale å få besøk ettersom det er veldig slitsomt etter slike operasjoner. Til tross for at jeg bare kunne puste gjennom munnen, sovnet jeg ganske lett og sov lenge. Her er noen bilder jeg tok samme dag jeg hadde operert.

 

Dag 1 
Da jeg våknet opp og så meg selv i speilet den morgenen, fikk jeg sug i magen og ble helt i fra meg over hvor opphovnet jeg var. Jeg skulle vel egentlig bare slappet av alene denne dagen også, men Tobias kom på besøk. Utover dagen ble det værre og jeg klarte ikke engang å se på serier med han fordi øynene var så sammenklistret. Så jeg lå og holdt han i hånden og håpte at det skulle bli bedre, og ikke værre til dagen etter. Slik så jeg ut dagen etter operasjonen:

Dag 2
Jeg var ikke noe bedre da jeg våknet opp dag 2, men heldigvis forbedret det seg mye utover dagen og jeg kunne endelig ha øynene åpne. Det føltes helt fantastisk i forhold til dagen før. Slik så jeg ut to dager etter operasjonen. Sykt pen.

 

Dag 3
Jeg kunne endelig ta tampongene ut av nesen! Det var litt skummelt men ikke vondt i det hele tatt. Kunne puste akkurat som normalt med en gang. Nå begynte hevelsen å roe seg rundt øynene, men den flyttet seg nedover til kinnene slik at jeg så ut som et ekkorn. Gipsen begynte å bli veldig irriterende og ga meg litt problemer med å sovne ettersom jeg sluttet på smertestillende etterhvert.

1 uke 
Gipsen hadde begynt å gjøre meg helt gal og jeg var rett og slett sur og nedfor rundt denne tiden. Så da gledet jeg meg masse til å ta gipsen av! For å få den av må man bare gå i dusjen og la vannet renne over den en stund. Det var litt vanskelig og jeg brukte litt tid, men når den først løsnet var det lett. Da jeg kjente forsiktig nedover neseryggen i dusjen, ble jeg utrolig lettet og glad. Humpen var vekke! Jeg gikk rett til speilet for å se nesen. Fra siden så det mye bedre ut, men ikke forfra. Neseryggen var veldig bred, men jeg fant heldigvis ut at det bare var hevelsen. Nesen ble smalere og mindre for hver dag og jeg begynte å bli fornøyd.

Før- og etter.
Nå er jeg utrolig fornøyd med nesen min, og hvis dere ser på bildene under skjønner dere kanskje hvorfor! Hele ansiktet blir mer balansert både forfra og fra profil, så nå føler jeg meg mye mer vel fra alle vinkler.


Kommentarer (1):

Anonym
22.07.18 22:40

Hvor har du utført neseoperasjonen din?